Voeg en metselwerken

Voeg- en metselwerk vormen de basis van vele gebouwen, het zijn solide constructies. Voegwerken omvatten het herstellen en vernieuwen van voegen, terwijl metselwerken het leggen van stenen betreft. Door onze professionals in te schakelen voor kwaliteitswerk kunt u vertrouwen op duurzame en robuuste resultaten. Lees hieronder verder voor meer informatie over voegwerken en metselwerken.

Waarom kiest u Bouwservice Roblo?

1

Wij garanderen 100% kwaliteitsgarantie

2

U krijgt van ons persoonlijk vrijblijvend advies

3

U krijgt van ons een all-in offerte zonder verplichtingen

4

Onze offerte kent geen stelposten of andere verrassingen

5

Wij maken in overleg met u een passende planning

6

Na afronden van de werkzaamheden is er geen nawerk

Voegwerken

De levensduur van voegwerk varieert, maar gemiddeld gaat het zo’n 25 tot 30 jaar mee. Het vervangen van voegwerk is belangrijk omdat het na verloop van tijd kan verslechteren door blootstelling aan weersinvloeden, zoals de zon, regen en/of vorst. Dit kan leiden tot schade aan de gevel en zelfs structurele problemen veroorzaken als het niet op tijd wordt vervangen. Het vernieuwen van voegwerk zorgt voor een goede bescherming en verlengt de levensduur van de gevel.

Er zijn verschillende soorten voegwerk die elk een unieke stijl en uitstraling bieden. Enkele populaire stijlen zijn:

  1. Gladde voeg: Deze strakke voeg heeft een egale en moderne uitstraling. Het zorgt voor een strakke afwerking en benadrukt de architectonische lijnen van een gebouw.
  2. Gesneden voeg: Deze voegstijl heeft een decoratief element. Het omvat reliëf of patronen die in de voegen worden gesneden, waardoor een visueel interessant effect ontstaat.
  3. Schaduwvoeg: Deze voegstijl heeft een subtiele verheffing of verdieping in de voeg, waardoor een schaduweffect ontstaat. Het voegt diepte en dimensie toe aan de gevel.

Het kiezen van het juiste voegwerk hangt af van de gewenste uitstraling en het karakter van het gebouw. Onze meest voorkomende voeg is een gladde voeg. Deze methode garandeert volgens de huidige standaarden de langste levensduur en past in veel situaties uitstekend bij uw gevel.

Samenwerking op maat

Elke situatie is uniek, daarom passen wij onze samenwerking aan op de wensen van onze opdrachtgever. Ook benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Metselwerken

Traditioneel metselwerk is een ambachtelijke bouwtechniek die al eeuwenlang wordt toegepast. Het kenmerkt zich door het gebruik van steen en specie, waarbij de stenen op elkaar gestapeld worden om solide structuren te creëren. Deze methode van bouwen heeft een authentieke charme en wordt vaak gewaardeerd vanwege de duurzaamheid en het tijdloze karakter.

Bij traditioneel metselwerk worden de stenen zorgvuldig geselecteerd op basis van hun vorm, grootte en kleur, eventueel aangepast op de bestaande situatie. Vervolgens worden zij met precisie geplaatst. De specie bestaande uit zand, cement en water, wordt gebruikt om de stenen aan elkaar te hechten. Het proces vereist vakmanschap, aangezien elke steen zorgvuldig moet worden geplaatst om een stevige constructie te garanderen.

Vergrootglas