Lateien plaatsen

Een latei is een onderdeel die wordt geplaatst boven een opening in een muur, zoals een raam of deur. Het heeft als functie om het gewicht van de muur erboven te dragen en de last gelijkmatig te verdelen. Lateien worden vaak gemaakt van staal, beton of hout en worden strategisch geplaatst om ervoor te zorgen dat de muur niet bezwijkt onder het gewicht. Door het plaatsen van een latei wordt de stabiliteit en stevigheid van de muur gewaarborgd.

Toepassen latei bij plaatsing van kunststof kozijnen

Bouwservice Roblo plaatst met grote regelmaat lateien tijdens renovatieprojecten, bijvoorbeeld als er kunststof kozijnen worden geplaatst. Het plaatsen van een latei boven een kunststof kozijn tijdens renovatiewerkzaamheden is van groot belang om de structurele integriteit van het gebouw te behouden. Belangrijk is dat eerst de latei wordt geplaatst, waarna vervolgens het kozijn kan worden vervangen.

Bij renovaties wordt vaak gekozen voor kunststof kozijnen vanwege hun duurzaamheid en isolerende eigenschappen. Echter, kunststof kozijnen zijn over het algemeen lichter dan traditionele houten kozijnen. Hierdoor ontbreekt het vaak aan de benodigde kracht om het metselwerk erboven te dragen, als gevolg hiervan kunnen beweegbare delen in de kozijnen zwaar gaan lopen en ruiten kunnen zelfs breken. Door een latei te plaatsen boven het kunststof kozijn, wordt het gewicht van het metselwerk gedragen door de latei, in plaats van het kozijn.

Daarom is ons advies om bij het vervangen van uw kozijnen voor kunststof kozijnen ook een latei te plaatsen, zodat uw woning veilig en betrouwbaar blijft.

Samenwerking op maat

Elke situatie is uniek, daarom passen wij onze samenwerking aan op de wensen van onze opdrachtgever. Ook benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Vergrootglas