Ingebruikname nieuwe elektrische heftrucks

In de afgelopen periode zijn we bij Bouwservice Roblo zoekende geweest naar mogelijkheden om ons bedrijfsproces verder te verduurzamen. Eén van de oplossingen is gevonden in de aanschaf van elektrische vorkheftrucks. Na een zoektocht in de regio werd in PTB Transportmiddelen uit Groningen de juiste match gevonden om dit te bereiken. 

De keus om te investeren in het elektrificeren van de heftrucks was, mede met dank aan PTB erg eenvoudig. Onze gasheftruck was technisch nog op orde, maar begon in de loop van de tijd meer aandacht te vragen. Daarnaast was er de wens om met de tijd mee te gaan en onze de CO2-uitstoot waar mogelijk te beperken.

Begin februari leverde PTB twee splinternieuwe TransClusion heftrucks bij ons af.

De heftrucks hebben een hefvermogen van 2500 kilo en worden met name gebruikt bij het laden en lossen van goederen en het verplaatsen van aanhangwagens, een extra voordeel van de nieuwe heftruck is de compactere maatvoering. Doordat de achterzijde van de heftruck een kleiner contragewicht heeft, zijn de machines ook op de smaller te bereiken plaatsen stukken wendbaarder dan de oude gasheftruck. De heftrucks zijn inmiddels een aantal weken naar volle tevredenheid in gebruik en we kijken er naar uit om tot in de verdere toekomst veel plezier te hebben van deze mooie machines.

Via deze weg willen wij PTB transportmiddelen nogmaals hartelijk bedanken voor de uitstekende service en begeleiding bij de aankoop en afhandeling.

Vergrootglas