Frequent gestelde vragen

Regelmatig ontvangen wij vragen met betrekking tot onze werkzaamheden, om u beter van dienst te zijn, hebben wij voor u deze Frequente vragen pagina opgesteld. Uiteraard bent u van harte welkom om contact met ons op te nemen, dit kan via de contact-pagina.

Wij komen werkzaamheden bij u uitvoeren

In veel gevallen hoeft u niet thuis te zijn voor de werkzaamheden. Als stelregel hanteren wij doorgaans: Buiten niet, binnen wel.

Zo lang de plaats waar wij de werkzaamheden moeten uitvoeren maar kunnen bereiken kunnen onze medewerkers het werk probleemloos uitvoeren.

Voor werkzaamheden binnen in de woning wordt altijd vooraf een afspraak gemaakt, deze wordt ingepland door ons kantoor en afgestemd op uw mogelijkheden om thuis te zijn.

Gevelwerkzaamheden

Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

Het voegwerk in uw gevel heeft een belangrijke technische functie

De technische functie van voegwerk richt zich op het afvoeren van water, dat bijvoorbeeld door regenval op uw gevel terecht komt. De voegen zijn op een dusdanige manier vormgegeven dat deze ervoor zorgen dat het (regen)water wordt afgevoerd.

Daarnaast heeft een voeg een ademende functie in de gevel. Vocht van binnenuit moet via de natuurlijke weg kunnen drogen, en om dat te bereiken speelt uw voegwerk een belangrijke rol.

Het voegwerk in uw gevel heeft doorgaans een levensduur tussen de 20 en 30 jaar, door goed onderhoud kan de levensduur zelfs verlengd worden, soms zelfs verdubbeld! Het is aan te raden om, als u zichtbare schade aan uw voegwerk constateert, zoals scheurvorming, het ontbreken van delen van voegen of het zien van bijvoorbeeld donkere plekken in de gevel contact op te nemen voor een nadere inspectie en samen met onze inspecteur een eventueel herstelplan op te stellen.

Neemt  u bij twijfel daarom gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies en een overzichtelijke all-in offerte.

Het voegwerk in huizen en gebouwen heeft over het algemeen een levensduur van gemiddeld 25 tot 30 jaar en is vooral afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren omvatten onder andere de kwaliteit van het oorspronkelijke voegwerk, de blootstelling aan weersinvloeden, de belasting op het voegwerk en het onderhoud dat wordt uitgevoerd.

Bij goed onderhoud kan de levensduur van het voegwerk worden verlengd. Regelmatige inspectie en tijdige reparatie van beschadigde voegen kunnen voorkomen dat vocht en vorst het voegwerk aantasten. Als het voegwerk verouderd of beschadigd raakt, kunnen er verschillende problemen ontstaan, zoals vochtproblemen, schimmelvorming en het loslaten van stenen. Het is dan aan te raden om het voegwerk te herstellen of te vervangen.

Twijfelt u over de kwaliteit van uw voegwerk, of heeft u last van de genoemde problemen? Neemt  u dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies en een overzichtelijke all-in offerte.

Aan deze pagina wordt gewerkt.

Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

Straatwerkzaamheden

Bij het aanleggen van paden is het goed om na te denken over de functie en de gevolgen van deze aanleg.

Heeft u te maken met minder-valide situatie, dan dient bijvoorbeeld een looppad glooiend naar de entree van uw woning te worden aangelegd. Ook dient hierbij rekening te worden gehouden met bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel, de daarvoor benodigde minimale breedte en de juiste ondergrond in verband met de belasting ervan.

In uw tuin en directe omgeving heeft een looppad meestal geen of slechts invloed. Wel kan uw bestrating invloed hebben op de juiste waterafstotende werking van uw gevel.

Daarnaast zullen er, zodra er grote oppervlakken worden vol gelegd met bestrating, gevolgen zijn voor bijvoorbeeld de afvoer van regenwater, het kan zijn dat u daarom aanvullende maatregelen nodig bent.

Zoals u leest is een eenduidig advies voor de aanleg van bestrating niet eenvoudig te geven. De omstandigheden kunnen sterk verschillen. Daarom geven wij u graag een op maat gemaakt advies en daarbij een vrijblijvende all-in offerte. Bent u geïnteresseerd geraakt in ons aanbod? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vergrootglas